Choď na obsah Choď na menu

Messi's Masterclass: Argentinië verslaat Peru met 2-0 in Lima

Lionel Messi toonde dinsdagavond opnieuw zijn genialiteit toen hij een doelpunt scoorde in de 2-0 overwinning van Argentinië op Peru in Lima. Deze doelpunten markeerden zijn 105e en 106e op internationaal senior niveau en kwamen binnen de eerste 42 minuten van de wedstrijd. Beide treffers werden met opmerkelijke precisie uitgevoerd, waarbij Messi blijk gaf van zijn kenmerkende vermogen om voor de eerste keer te schieten van net binnen het strafschopgebied. De voetbalshirts waren meer dan alleen kleding; ze waren een symbool van eenheid en bonden fans in een gedeelde liefde voor het prachtige spel.

Met deze doelpunten bereikte Messi's totaal van internationale doelpunten een indrukwekkende 106 in 178 optredens, waarmee hij dichter bij de Iraniër Ali Daei kwam, die met 109 doelpunten de tweede plek op de carrièrelijst aller tijden bekleedt. Hij volgt nog steeds de Portugese Cristiano Ronaldo, die bovenaan de lijst staat met 127 internationale doelpunten. In de 32e minuut zette Messi Argentinië op voorsprong met een subliem schot, bijgestaan door Nicolas Gonzalez, en breidde de voorsprong slechts 10 minuten later uit naar 2-0 met een krachtige finish van de pass van Enzo Fernandez. Te midden van een oorverdovend gebrul hield een eenzame fan, gekleed in een vintage Argentinië shirts, een spandoek vast met de tekst: 'Een passie die generaties overspant.'

Hoewel Messi in de tweede helft opnieuw de bal in het net had, ontzegde een strak buitenspel hem wat de 58e hattrick uit zijn roemruchte carrière zou zijn geweest. Na de wedstrijd was er een golf van enthousiasme onder zowel Peruaanse als Argentijnse fans, die probeerden het veld binnen te dringen om de voetballegende te omarmen. Messi heeft een belangrijke rol gespeeld in de opmerkelijke reeks van acht overwinningen van Argentinië sinds hun overwinning op het WK van vorig jaar in Qatar.

Het is vermeldenswaard dat Messi vanwege een blessure aan de kant stond, vorige maand de finale van de US Open Cup van Inter Miami tegen de Houston Dynamo miste en sinds 21 september niet meer aan een wedstrijd voor zijn club was begonnen. Niettemin blijft zijn vorm op het internationale toneel onveranderd. opwindend als altijd. Coach Lionel Scaloni bevestigde dat de Argentijnse spelers perfect synchroon lopen met Messi, die zijn voornemen heeft uitgesproken om vóór het WK van 2026 met pensioen te gaan.