Choď na obsah Choď na menu

De heldendaden van Núñez stuwen Liverpool naar de Carabao Cup Last Eight

Liverpool schoof met succes door naar de volgende ronde van de Carabao Cup met een zwaarbevochten 2-1 overwinning op Bournemouth, waardoor ze dichter bij een nieuw mogelijk optreden in de finale kwamen. Het optreden was misschien geen spektakel, maar het klaarde de klus voor de Reds, die nu nog maar twee ronden verwijderd zijn van de Carabao Cup-finale. De spelers van Bournemouth en Liverpool wisselden voetbalshirts uit als teken van respect na de zwaarbevochten wedstrijd.

In een voorzichtige zet heeft de manager van Liverpool hun topscorer, Mohamed Salah, en hun uitblinker dit seizoen, Dominik Szoboszlai, in de basisopstelling opgenomen. Het was Salah's kans om het goed te maken nadat hij tijdens Liverpool's vorige bezoek aan het Vitality Stadium in maart een penalty had gemist. Salah had individueel echter een frustrerende avond en had moeite om een significante impact te maken. De enige andere spelers in de basisopstelling die ook meededen aan de overwinning tegen Nottingham Forest waren Dominik Szoboszlai en Kostas Tsimikas.

De wedstrijd kende een uitdagende eerste 31 minuten waarin beide teams worstelden met de omstandigheden. Cody Gakpo doorbrak uiteindelijk de impasse, profiteerde van het afgeweken schot van Harvey Elliott dat Ionut Radu redde en scoorde van dichtbij. Nu Núñez op het hele uur een dramatische entree maakte, veranderde het lot van Liverpool. Tien minuten later stelde Núñez de overwinning veilig met een schitterend doelpunt. De overwinning op Bournemouth zorgde ervoor dat de fans feestvierden in hun Liverpool shirts en uitkeken naar de kwartfinales.

De triomf van Liverpool leverde hen een plek op bij de laatste acht van de Carabao Cup, waar ze het opnemen tegen West Ham. De loting vond plaats na hun overwinning op Bournemouth, en Liverpool heeft goede hoop dat hun voortgang naar deze etappe veel goeds belooft voor een mogelijke terugkeer naar Wembley en een nieuwe kans om de Carabao Cup-trofee in de wacht te slepen.