Choď na obsah Choď na menu

Kroatië kwalificeerde zich niet maar genoot van een indrukwekkende nacht

Kroatië werd verslagen door Spanje in een 5-3 verlies om vroegtijdig uit Euro 2020 te stappen. Spanje had een grote voorkeur voor deelname aan de wedstrijd van maandag. Kroatië had hun EK 2021 shirt en toonde de geest die hen naar de laatste WK-finale bracht. Het was een episch spel met een late comeback van Kroatië om het spel voorbij het einde van de regelgeving te sturen. De ongelooflijke fout van Unai Simon bezorgde Kroatië eerst een verrassende 1-0-voorsprong. Spanje was totaal dominant geweest en kon nauwelijks geloven dat ze achterop liepen.

Spanje scoorde echter tweemaal om in de tweede helft een 3-1 voorsprong te nemen. Kroatië geeft niet op. Kroatië stuurde de wedstrijd naar extra tijd met twee late goals. Kroatië bevond zich daarna op de voorgrond. Dit ervaren en veerkrachtige team bracht de Kroatië shirts en vocht terug met het bevestigde doelpunt. En dan hebben ze in blessuretijd een gelijkmaker gevonden. Maar ze hadden nog twee goals nodig om dit tot penalty's te leiden.

Maar een achterstand van twee doelpunten bleek te veel voor Kroatië. Luka Modric, gekleed in een EK 2021 shirt, zei dat ze niet scoorden uit twee goede kansen en dat ze niet de kracht hadden om terug te komen. Mislav Oršić en Mario Pašalić droegen hun Kroatië shirts en speelden de hoofdrol voor Kroatië, aangezien de twee spelers elk scoorden voor hun land om 20 minuten extra te spelen. Wat een chique nacht!