Choď na obsah Choď na menu

Jadon Sancho is terug om te helpen als Man United 2-2 gelijkspel in Leeds

Jadon Sancho scoorde de gelijkmaker toen Manchester United een rally maakte van twee doelpunten naar een 2-2 gelijkspel met Leeds United in een spannende Premier League-wedstrijd op Old Trafford. Leeds, geleid door conciërge Michael Skubala, scoorde in de eerste minuut van de eerste helft en de derde van de tweede voordat Marcus Rashford en Sancho ervoor zorgden dat de punten werden gedeeld. Sancho, die in een voetbalshirts kwam met United 2-0 achter, maakte gelijk (70) nadat hij zich aan de linkerkant had aangesloten bij Luke Shaw nadat hij Marcus Rashford het gastherenniveau (62) had zien leiden met zijn 20e doelpunt in alle competities dit seizoen .

United zat zonder Casemiro voor het bezoek van hun historische rivalen, aangezien de Braziliaan zaterdag uit het veld werd gestuurd tegen Crystal Palace. Ze waren op zoek naar hun 14e opeenvolgende overwinning in de thuiswedstrijd tegen rivaal Leeds, die eerder deze week Jesse Marsch ontsloeg, maar de bezoekers schokten Old Trafford toen ze binnen twee minuten op voorsprong kwamen via Wilfried Gnonto. De wedstrijd werd gedurende de hele 90 minuten in razend tempo gespeeld, omdat de rust weinig deed om het hectische tempo te doorbreken. De tweede helft begon zoals de eerste, met opnieuw een vroeg doelpunt voor de bezoekers. Dit keer was het Raphael Varane die drie minuten na rust een eigen doelpunt in zijn Manchester United shirts maakte.

Erik ten Hag bekritiseerde zijn spelers omdat ze niet klaar waren voor de strijd en het gebrek aan verantwoordelijkheid, maar prees de 'briljante' Sancho die na rust binnenkwam. Als gevolg hiervan mist United de kans om op gelijke hoogte te komen met de als tweede geplaatste City, terwijl Leeds zichzelf een punt uit de degradatiezone duwt, maar nu puntloos is in acht competitiewedstrijden. De mannen van Ten Hag konden laat niet alle drie de punten veiligstellen, maar de comeback verlengde hun ongeslagen reeks in alle competities tot vijf wedstrijden. Deze twee teams zullen over slechts vier dagen weer samenkomen op Elland Road, aangezien een verplaatste wedstrijd zorgt voor vreemde back-to-back competitiegevechten.