Choď na obsah Choď na menu

Invaller Lionel Messi scoort een brace terwijl Argentinië Jamaica met 3-0 versloeg in een warming-up voor het WK

Invaller Lionel Messi in de tweede helft scoorde twee late doelpunten toen Argentinië dinsdag Jamaica met 3-0 versloeg tijdens een warming-up voor het WK in New Jersey. Het was de laatste vriendschappelijke interland van Argentinië voor de WK-finale van november in Qatar en Messi zorgde voor een spannend einde in zijn Argentinië shirts na wat voornamelijk een voetgangerswedstrijd was. "Je moet genieten van Messi", zei de Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni. “Ongeacht je land, iedereen doet dat. Ik ben zijn coach, maar ik zou een kaartje kopen om hem te zien." De overwinning breidde ook de ongeslagen reeks van Argentinië uit naar 35, twee achter het Italiaanse wereldrecord van 37.

Ondertussen bracht Paris Saint-Germain-superster Messi zijn internationale doelpuntentotaal op 90 in 164 optredens nadat hij in de tweede helft inviel in de Red Bull Arena. "Er zijn geen woorden om te beschrijven wat hij is", zei Alvarez. "Als hij vijf, tien minuten of de hele wedstrijd speelt, slaagt hij erin geweldige dingen te doen in elk voetbalshirts." De Manchester City-aanvaller opende de score in de 13e minuut dankzij geweldig werk van Lautaro Martinez, die zich een weg naar het strafschopgebied wist te banen. Messi zou voor de wedstrijd griepachtige symptomen hebben en kwam in de 56e minuut van de bank en voegde drie minuten later zijn tweede toe uit een vrije trap.

Na een timide eerste helft waarin de Jamaicanen lange tijd vastzaten in hun eigen verdedigingsgebieden, toonden de Reggae Boyz meer ondernemingszin in de tweede helft, maar hadden er niets voor terug. Een fan in voetbalshirts sprintte in de 65e minuut het veld op en probeerde de foto van Messi te maken. En een fan zonder shirt probeerde Messi zijn rug te laten signeren voordat hij door beveiligingspersoneel op de grond werd gebundeld. De wedstrijd in New Jersey was de laatste van Argentinië voor het WK. In een blauw-wit Argentinië shirts scoorde Messi deze maand vier doelpunten in de twee WK-warming-ups van Argentinië, wat hem 16 carrièredoelen opleverde in de VS.